Til Forsiden
Introduktion til ChildrensBibleArt

ChildrensBibleArt arbejder ud fra den grund-forståelse,
at børns og unges kreativitet er berigende, for alle aldre!

English introduction


  Bedstemor og barnebarn tegner bibelfortælling


Mie 4 årr DK 2015 Regnbue / Noah, 1Mos 9,13Regnbue / Noah, Mie 4 år Danmark 2015 1Mos 9,13

Grundtanken er at lade børn illustrere bibelske beretninger. De unikke og smukke illustrationer bliver til "artmoney", som sælges gennem denne hjemmeside samt på udstillinger og ved arrangementer.

Alle børn og unge fra nul til 18 år kan deltage ved at donere bibelske tegninger, collager mm.
De skal blot være i størrelsen 12x18 cm - som er formatet for artmoney.

CBA-Artmoney har dogmer:
På kunstværkets bagside vises fornavn, alder og nationalitet på kunstneren, og det noteres, hvilken bibelsk beretning eller skriftsted, der har inspireret til værket.
Desuden kan der være en forklaring fra barnet eller den unge om, hvilke tanker der ligger bag. 

Når CBA får tegningen tilføjes betegnelsen artmoney.org samt et unikt nummer og en administrators initialer - hermed er en artmoney blevet til og kan sættes til salg og deltage på udstillinger. 

Overskud ved salg bruges til at hjælpe og udfolde børns kreativitet i lande, hvor der er småt med penge til den slags aktivitet, og også ofte ringe blik for børns kreativitet og udtryksevner.

Hjælpen kan fx ske ved at sponsorere farver og papir, lige som synliggørelsen i sig selv også kan være en motiverende tilskyndelse til kreativt bibelsk samvær mellem børn / unge og voksne. 

Projektet er økumenisk:
ChildrensBibleArt tilstræber et internationalt miljø. Alle bibelske tegninger i størrelsen 12x18 udført af børn og unge kan finde anvendelse, uanset den bagved-liggende konfession.

Kristne institutioner, som er engageret i arbejde med børn og unge, både i Danmark og i fattige egne af verden, inviteres hermed til samarbejde, og de kan evt. ansøge om penge fra salg af childrensbibleart til brug for materialer til deres kreative indsats. 

Oprindelse
ChildrensBibleArt er opstået som en vision hos pensioneret lærer og diakon Holger Madsen, som har kombineret interessen for børns bibelske tegninger med distributions-muligheden hos kunstner-foreningen www.artmoney.org 

Holger har delt visionen med Lærernes Missions Forening (LMF), som fra 2017-19 har hjulpet med realisering af projekt ChildrensBibleArt fra ide til virkelighed, både økonomisk og praktisk.

Sponsor søges

Fra 19.11.2019 søger projekt ChildrensBibleArt en ny hoved-sponsor, gerne en kristen organisation eller kirke med interesse for børnearbejde; og helst med kontakter både i Danmark og i udlandet. 

Sponsoratet aftales for mindst et år ad gangen og sådan at det tilpasses bedst muligt til sponsors organisation. 

Samtidig søges sponsorer af bibeltegninger, som opfylder kravene til childernsbibleart -artmoney.

Her kan alle hjælpe med fremstilling og indsendelse af bibeltegninger. 
Vi har gode erfaringer både med private, f.eks. bedste-forælder+barnebarn og med kristne friskoler.

Det er håbet, at også almindelige folkekirker vil inddrage ChildrensBibleArt i deres børn-og-unge -arbejde. Både konfirmander og minikonfirmander kan bidrage; og ud over den kreative fornøjelse kan de få gaven at give til andre børn og unge.

Venskabskirker og Diakoni
Hvor der er fælles interesse, kan ChildrensBibleArt fungere som en sproglig brobygger og kontakt-form mellem venskabskirker i fjerne lande.
Selv hvor der er store forskelle mellem venskabskirker vil begge parter kunne udveksle og berige hinanden f.eks.med ChildrensBibleArt -udstillinger.

Bibelske tegninger, som doneres til ChildrensBibleArt sendes til: 

Kontakt:
ChildrensBibleArt 
c/o Holger Madsen, 
Mail: seselv[at]gmail.com
Peder Lykkes Vej 5 st. tv.
DK 2300 Copenhagen S.
Denmark

Venlig hilsen, Holger Madsen
www.kristenmeditation.dk/childrensbibleart