på-herrens-mark
baggrundturenglebilleddatabaseanimation

 

 

 


Begyndelse. Jeg mødte Holger Madsen (billede), på et kursus i sommeren 2003. Da han annoncerede nogle opgaver til projektet, På Herrens Mark, var det en oplagt mulighed, for at udvikle mine kompetencer udi netmediet.

Projektets koncept er at oplyse og undervise i kristen meditation, og figurerer som en selvstændig enhed under Diakonissestiftelsen. Lanceringen foregår primært på www.kristenmeditation.dk og www.paaherrensmark.dk

ProgammeringsBlues - Som udgangspunkt, skulle jeg tilføre sitet noget funktionalitet ved hjælp af asp og access. Det skal siges at mit kendskab til dette sprog er minimalt, og bygger på en fem dages introdktion på kurset. Den efterfølgende tid blev derfor lidt af en prøvelse, dampende frustrationer, drysset med ren glæde, når timers arbejde, blev belønnet ved at en enkelt funktion fungerede som forventet.

Det var vanskelige betingelser at løse opgaver på, om overhovedet! Som tiden gik og fremdriften mere eller mindre stod i stampe, skiftede jeg til php og mysql, da disse teknologier efter sigende, er lettere tilgængelige.

Jeg kom godt fra start, men der varede ikke længe før nye vanskeligheder bankede på. Arbejdet har dog ikke været spildt, jeg har immervæk lært nogle grundlæggende principper, og regner med tiden med at få et bedre kendskab til at håndtere fejl. Desuden har jeg med hjælp fra mit private netværk (tak for det), fået stablet en billeddabase på benene, der af sikkerhedsmæssige årsager, kun er tilgængelig for administratioren.

Gode tider. Men der var mange andre opgaver, og jeg gik i gang med noget mere grundlæggende og kreativt, der havde fokus på design og tilførelse af nye sider og nogle omfattende opdateringer af de to sites.

Med mangfoldighed som nøgleord, har jeg designet en række sider til englesiden, som består af bibelcitater, illustreret med billeder fra forskellige kunstnere - et fint oplæg til meditation.

Indekset på den nuværende engleside, er udelukkende tesktbaseret, med informationer om ophav og titel etc. Efter min mening ville det være godt at supplere med en samlet præsentation af billederne, med mulighed for at vælge en indgang ud fra det enkelte billede. Efter foskellige udkast, endte det med en længere billedcollage, eller kludetæppe som Holger ynder at kalde den.

Det blev også til nogle fotojobs, blandt andet af russiske ikoner fra Emmauskirken, som jeg senere har brugt til nogle selvstændige englesider. En anden fotoopgave var i MariaKirken, hvis Jesus-figur har en stor krans, som er et godt symbol at meditere på (mandorla). Disse fotos har jeg siden bearbejdet til forskellige grafiske udtryk.

 

 

Holger Madsen